SOLITUD | Víctor Catalá

Descargar SOLITUD de Víctor Catalá en PDF

Aquí puedes comenzar a descargar SOLITUD en pdf, epub y otros formatos disponibles. La autoría del libro le corresponde a Víctor Catalá y pertenece a la categoría de Ensayos. Puedes ver todos los libros gratis que quieras.

Descripción de SOLITUD

Novel·la dramàtica que es desenvolupa en un ambient rural català durant els primers anys de segle XX. Un jove matrimoni de camperols es fa càrrec d’una famosa ermita en la solitud de la muntanya. La ermitana (la santera, es diria a Castella), gairebé abandonada pel seu marit, va identificant cada vegada més amb el grandiós paisatge circumdant. Víctor Català és el pseudònim de Caterina Albert i Paradís (l’Escala, 1869-1966), notable escriptora en llengua catalana, que va produir les seves principals obres entre 1902 i 1907.La novel·la, d’una gran intensitat dramàtica, pot enquadrar-se en els corrents naturalistes de Zola, introduïdes a Catalunya per Narcís Oller. Però el bon gust de l’escriptora fa que es mantingui sempre dins d’una encertada contenció. L’ambient és tràgic, al que contribueix l’impressionant decorat en què transcorre la novel·la, l’abrupta geologia dels roquissars i la seva aclaparadora solitud. Potser alguna escena excessivament costumista, encara bella en si mateixa, s’enlaira del to general de l’obra, però indubtablement és aquesta una de les més importants obres de la literatura catalana de l’època. Presenta l’autora una dona jove que, davant la indiferència del seu marit, se sent famolenca d’afecte, però que sap mantenir-se en el seu lloc ajudada per la sana personalitat del pastor, impregnat de bondat i de saviesa mil·lenària. Al llarg de la novel·la llisca alguna lleugera pinzellada anticlerical.Solitud és una novel·la fonamental per a comprendre l’evolució de la narrativa de començaments del segle XX i el paper que les escriptores estaven disposades a exercir.
Libros24

Sobre el libro

Editorial: EDICIONS 62

Año de edición: 2009

Materia: Ensayos

ISBN: 978-84-92672-38-7

Páginas: 400

Encuadernación: Rústica

Colección: Educacio 62

Idioma: Catalán

Acerca del archivo:

  • Visitas: 1601
  • Tamaño: 715KB
  • Descargas: 876

Búsquedas realizadas:
SOLITUD de Víctor Catalá en pdf gratis, SOLITUD epub, descargar SOLITUD pdf completo, SOLITUD Víctor Catalá pdf sin registrarse

¿CÓMO DESCARGAR ESTE LIBRO?

1. 📕Registrate gratis AQUÍ por 1 mes

2. 📕Antes que termine el mes, CANCELA la membresia

3. 📕Disfruta de todos los libros y contenidos que necesites

Registrate AQUÍ