QUAN EN DÈIEM XAMPANY | Rafel Nadal

Descargar QUAN EN DÈIEM XAMPANY de Rafel Nadal en PDF

Aquí puedes comenzar a descargar QUAN EN DÈIEM XAMPANY en pdf, epub y otros formatos disponibles. La autoría del libro le corresponde a Rafel Nadal y pertenece a la categoría de Narrativa contemporánea. Puedes ver todos los libros gratis que quieras.

Descripción de QUAN EN DÈIEM XAMPANY

L’autor, descriu, la vida, la família i l’empresa del seu besavi patern, Francisco Oller. Als setze anys, abandona Cassà de la Selva (Girona), viatge a França, a Eparnay i Reims, on sap que s’hi havia instal•lat un català que comercialitzava taps de suro, procedents de Catalunya, pels xampanyers francesos. L’any 1892, en Francisco Oller, obra la seva primera fàbrica de taps de suro. En pocs anys, construeix un imperi. Te de clients: Roederer, Taittinger, Bollinger, Veuve Clignot, etc. Lluita en els anys més convulsos de la història d’Europa: la Primera Guerra Mundial, el crac del 29, la persecució nazi als jueus, la guerra civil espanyola 1936-39, laSegona Guerra mundial i el renaixement europeu de la postguerra, etc.És una història, la del protagonista, que destaca la tenacitat, treball i sacrificis que no escatima. Enmig d’amors, odis, traïcions, èxits i fracassos. Imposa els interessos de l’empresa al seus personals i familiars, oposant-se als matrimonis de les seves filles si no li aporten beneficis econòmics a la fàbrica. Això li comporta la rebeldia de les noies: Hélène, desobeeix al seu pare, se’n va de casa i es casa amb l’encarregat de la fàbrica de Reims, Joan Rich. Angèle, es casa amb en Joaquim Nadal, de Cassà. El seus sogres la veuen massa moderna. No va perdre mai l’aire i els costums francesos. Yvonne, la més petita, viu un casament molt trist. Els pares el van concertar. Era d’interès per les fàbriques. A la setmana, al rebre el marit de l’Yvonne, una carta de la seva amant, decideix tornar a casa del seu pares. Aquests, van admetre el seu error i la van acollir.Ben escrita. Amb una gran càrrega d’humanitat en els personatges que descriu, amb els seus valors i febleses. Destaca, un Capítol recordant a mossèn Fernando (de l’altre branca, germà de la baba Teresa, avia materna de l’autor). Va salvar a moltes famílies jueves, durant la segona guerra mundial, posant en perill la seva pròpia vida. Quan l’oncle mossèn va morirla baba Teresa va a començar a rebre cartes de condol i homenatge de famílies jueves de tot el món, com a mostra d’agraïment i apreciï.El lector s’endinsa en la trama de les vides dels protagonistes i s’enriqueix en el marc històric de l’horror de les guerres i també de la lluita pels seus ideals de família, treball i amistats. Molt agradable de llegir.
© Libros 24

Sobre el libro

Editorial: LA BUTXACA

Año de edición: 2015

Materia: Narrativa contemporánea

ISBN: 978-84-16334-11-7

Páginas: 432

Encuadernación: Bolsillo

Colección:

Idioma: Catalán

Acerca del archivo:

  • Visitas: 1652
  • Tamaño: 688KB
  • Descargas: 730

Búsquedas realizadas:
QUAN EN DÈIEM XAMPANY de Rafel Nadal en pdf gratis, QUAN EN DÈIEM XAMPANY epub, descargar QUAN EN DÈIEM XAMPANY pdf completo, QUAN EN DÈIEM XAMPANY Rafel Nadal pdf sin registrarse

¿CÓMO DESCARGAR ESTE LIBRO?

1. 📕Registrate gratis AQUÍ por 1 mes

2. 📕Antes que termine el mes, CANCELA la membresia

3. 📕Disfruta de todos los libros y contenidos que necesites

Registrate AQUÍ